Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ηράκλειο: Οι μαθητές που εντυπωσίασαν τον Σταύρο Θεοδωράκη - Έδωσαν κίνηση σε ρομπότ από κινητό τηλέφωνο!


Με τους μαθητές του Λυκείου Κρουσώνα συναντήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης που δήλωσε εντυπωσιασμένος με τα επιτεύγματα που έχουν δημιουργήσει στα πλαίσια του μαθήματος Επιλογής με τίτλο ‘Εφαρμογές Πληροφορικής της Β’ Λυκείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σταύρου Θεοδωράκη στο Ηράκλειο την Κυριακή, σε ένα πάρκο στο κέντρο του Ηρακλείου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μαζί με τους μαθητές ήταν ο Διευθυντής του Γ.Λ. Κρουσώνα και καθηγητής Πληροφορικής κ. Παπαδάκης Σταμάτης, καθώς και γονείς οι οποίοι συνόδευαν τα παιδιά τους στο Ηράκλειο.

Οι μαθητές αρχικά έκαναν παρουσίαση των φορητών εφαρμογών (mobile apps) που έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν σε περιβάλλον Android για smartphones και ταμπλέτες, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής κ. Παπαδάκη Σταμάτη. Στη συνέχεια έδειξαν και οδήγησαν το ρομπότ που έχουν συναρμολογήσει και το καθοδήγησαν με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου τους είτε με τηλεχειρισμό είτε με φωνητική καθοδήγηση.

Ο κ. Παπαδάκης, ως καθηγητής Πληροφορικής βρήκε την ευκαιρία να εκθέσει στον κ. Θεοδωράκη τα προβλήματα του κλάδου της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από του χρόνου με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου συρρικνώνονται δραματικά οι ώρες της Πληροφορικής (για παράδειγμα το φετινό μάθημα στη Β’ Λυκείου από 2 ώρες εβδομαδιαίως γίνεται μονόωρο!) με αποτέλεσμα τέτοιες πρωτοβουλίες στα περιορισμένα χρονικά πλαίσια να μην μπορούν να υλοποιηθούν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More